Studenter
Livsstil

Sådan vælger du den rigtige studentervogn

Studenterugen er en tid, hvor de unges liv peaker. 3 års hårdt arbejde mikset op med byture, drama i klasserne og en kamp om de gode karakterer er kommet til en ende, og nu kan både følelser og energi få frit løb. Når huen først er på, kan man endelig give den fuld gas.

Et af tidspunkterne i studenterugens løb, hvor der virkelig er knald på, er til den traditionsrige studenterkørsel, og denne er da også yderst populær blandt de smukke, unge mennesker. I det pæne tøj, bagerst i en veteranlastbil kører man rundt og besøger alle klassekammeraternes hjem. Alle problemerne og de negative tanker er for en stund væk – især hvis alt kører, som det skal.

Og netop for at alt skal kunne køre, som det gerne skal, så er valget af køretøj på den store dag vigtigt. Det kan være svært at vide, hvad man skal gøre sig af overvejelser på området, så det har vi her gjort for dig i samarbejde med Festlastbiler. På den måde ved du, hvad du skal kigge efter, når I skal i gang med at arrangere studenterkørslen.

Køretøjets størrelse

Noget af det helt essentielle er køretøjets størrelse. Valget bør her blive afgjort på baggrund af, hvor mange elever I deltager i kørslen, men også af, hvor I skal køre henne, og hvordan I har det med hinanden i klassen.

Først og fremmest skal der jo være plads til alle. Men størst er ikke nødvendigvis bedst, da festen godt kan dø lidt ud i den helt store vogn. Her står man langt fra hinanden, og man bliver derfor delt en smule op. En mindre vogn sørger derimod for, at man kommer hinanden lidt mere ved, og at festen bliver en smule mere intim, men også vildere.

En større vogn vil derimod have bedre plads til bedre siddepladser, hvis I skal ud og køre langt. Der vil desuden også være mulighed for at have en DJ med ombord. Så er festen i hvert fald sikret.

Skal der desuden køres meget i indre bydele, så vil en lidt mindre vogn også være bedre, da det vil være nemmere at komme rundt omkring. Adresserne, som skal besøges, er således også noget, man bør tage op til overvejelse, så man kan blive kørt lige til døren.

Hav en backup klar

Som sagt så skal alt helst køre på skinner på den store dag. Men nogle ting kan være svære at forhindre. Eksempelvis falder valget af køretøj ofte på ældre og smukke veteranlastbiler, som er med til at øge opmærksomheden omkring køreturen. Men disse gamle køretøjer har naturligvis større risiko for at gå i stå.

For at sikre sig, hvis det uheldige skulle ske, bør man have overvejet en plan B. Har I en bus til rådighed, som kan samle jer op og køre resten af turen? Og hvem skal sørge for det?

Man kan eventuelt forhøre sig hos arrangøren, om det er noget, de plejer at gøre eller kan stille til rådighed. Og om prisen inkluderer et eventuelt tilbagebetalingsbeløb.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere