tema-fest
Tips

5 idéer til sjove temafester

Når man skal holde en fest, kan det være en fordel at holde en temafest, da det oftest er disse, der er sjovest og huskes bedst på længere sigt, og det er også her, man kan få lov til at gemme sin egen person bag en udklædning og slå sig løs. Det kan dog være en fordel at benytte sig af festudlejning, således man ikke skal stå med hele planlægningen, opsætningen, borddækningen, oprydningen og meget andet helt selv, hvor det også er muligt at leje tilbehør såsom fadølsanlæg, service, duge, servietter, bordbelysning og meget andet.

1. Benyt de seneste årtiers hovedtræk som inspiration til temafest

Et af de mere klassiske temaer, man kan vælge til temafesten, er de forskellige årtier som eksempelvis 50’erne, 60’erne, 70’erne, 80’erne osv., hvor man måske kan leve sig tilbage til ungdommens dage eller udleve den tid, man altid har ønsket at være ung i. Der er her flere muligheder, og en af dem kunne være at udvælge ét årti, som alle festens deltagere udklæder sig i forhold til, men man også kan gruppere festens deltagere, således der kommer repræsentanter fra et udvalg af årtier, så man kan holde en fest, hvor repræsentanter fra forskellige årtier møder hinanden, såfremt man måtte ønske dette.

At holde en sådan fest vil eksempelvis kræve den rette belysning, hvilket kan fås af et festudlejningsfirma, hvor der vil være mange muligheder, således man kan få den rette belysning til det valgte tema.

2. Pirater eller cowboytema?

Det kan eksempelvis også være en fordel at holde en fest, hvor deltagerne eksempelvis er udklædt som pirater, hvilket oftest udmunder sig i en række sjove udklædninger, og hvem har ikke drømt om at prøve at være pirat? Noget andet, en del måske har drømt om at være, er cowboys i den vilde vest, hvilket også er en mulighed at udleve for en aften, såfremt man valgte et sådant tema. Her kunne man også vælge en af delene eller gruppere festdeltagerne, således der kom nogle som pirater, nogle som cowboys og måske også en helt tredje udklædningstype, eller man kunne blot udvælge en enkelt, alt efter ønsker og krav hertil.

I forbindelse med eksempelvis en fest med cowboytema, kan det være en fordel med en scene, hvor et band, der spiller countrymusik, kunne få lov at udfolde sig og skabe den rette feststemning, og leje af en sådan scene kunne også ske ved et festudlejningsfirma.

3. Drøm jer til den sydlige varme med en Hawaiifest

En drømmeferiedestination for mange er Hawaii, hvor der er sol, palmer, lækre strande og meget andet, men det er ikke altid en mulighed at rejse til Hawaii, hvorfor man kan lade Hawaii komme til Danmark for en aften gennem en temafest. Her kan alle udklæde sig som feriegæster, turister, Hawaiianere eller lignende, således den rette, løse og afslappede feriestemning kan brede sig til festdeltagerne, så det bliver en afslappet men også sjov og underholdende fest.

For at få den rette stemning af en aften/nat på Hawaii, kan det være en fordel med den rette belysning, hvilket også er noget, man kan lade fagmænd håndtere.

4. Vær kendt elitesportsudøver for en aften og udlev drømmen

Hvem har ikke drømt om at blive verdenskendt elitesportsudøver, der udmærker sig ved OL, VM, EM osv. i forskellige sportsgrene? Med en temafest, hvor festdeltagerne alle er udklædt som elitesportsudøvere, vil det nærmest komme til at føles som at være til afterparty ved en stor sportslig prisuddeling. Man ville få æren af eksempelvis at være udklædt som Gianluigi Buffon, Cristiano Ronaldo, Roger Federer, Lin Dan, Diego Maradona og mange andre legendariske sportsudøvere fra denne tid eller fra år tilbage. Derved bliver det altså en mulighed at være verdenskendt sportsstjerne for en aften sammen med mange andre af sine idoler eller andre kendte sportsudøvere.

5. Filmfestival med et væld af forskellige skuespillere, instruktører og lignende

Ovenstående temaforslag åbner muligheden for mange forskellige typer af udklædninger, hvilket temaet filmfestival også gør, da det bliver muligt at udklæde sig som et væld af forskellige skuespilleres roller såsom Daniel Craig i James Bond, Dwayne Johnson og Zac Efron i Baywatch samt mange flere, hvorved man kan komme til at leve sig ind i nogle personlighedsfigurer, som de forskellige skuespillere har skabt gennem tiderne. Man kan sågar udklæde sig i en af Sofie Gråbøls karakteristiske striktrøjer, Charlotte Munks politiuniform, Thure Lindharts orange kedeldragt fra filmen Blå Mænd, Gandalfs troldmandskostume og meget andet. Mulighederne er uendelige, og udklædningerne har stort potentiale for at blive meget sjove og underholdende.

Til en filmfestival er al udstyret i orden, hvilket blandt andet er gældende for den elegante service, den flotte borddækning, den rette belysning osv., hvilket også kan sikres ved hjælp af festudlejningsfirma, som du kan læse mere om her.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere