vinterjakke
Livsstil Tips Tøj & mode

Bliv klædt godt på til vinterens strabadser

Efter en lang sommer, der for de fleste oversteg alle forventninger, frygtes en lige så lang vinter. De varme klæder kalder, hvilket giver anledning til en ny vinterjakke i garderoben. Er du en af dem, der gerne vil være med på moden, er der sikkert lagt lidt til side til en ny investering. En ny jakke skal der da til, så du ser lige så cool ud om vinteren, som du gør om sommeren.

Selvom sommertiden betragtes værende som en kende mere fashionabel i forhold til vintermoden, er der bestemt nogle flotte jakker derude, der venter på at blive plukket. Lad os se lidt nærmere på de forskellige muligheder, du har for at klæde dig på her til vinterhalvåret, som forhåbentlig ikke bliver alt for lang en traver.

Den lange

Der findes vitterligt et hav af forskelligartede typer jakker derude. Den lange af slagsen er måske et vidt begreb, men ikke desto mindre fortæller den beskrivelse ganske glimrende, at den har en god længde og dækker godt nedad, så du holder dig varm. De fås i mange varianter, hvorfor du har mulighed for at vælge, om du er til den store, dynede jakke eller de tyndere udgaver, der mildest talt ikke holder dig varm. Men godt ser du ud. Man må godt lide lidt for skønheden eller fryse lidt for at se stilet ud, ik’? Har du en ældre sag liggende, som måske ikke er i den bedste forfatning, kan du passende besøge en skrædder og få den repareret, så den næsten er som ny igen.

Den korte

Det er ikke alle, der kan bære denne type jakke. Den korte. Den vovede. Det kræver en særlig stil at bære den, fordi den ikke efterlader meget til fantasien. Har du en pæn figur, står den måske skarpt til dig, fordi du komplimenterer den og gør, at den tager sig godt ud. Oftest er det bomber-lignende jakker eller små uldfrakker, som enten har lukning med lynlås eller knapper. Har du mod på at kaste dig ud i noget nyt, er det bestemt en mulighed. Men vær ærlig over for dig selv, og gør dig klart, hvad den skal bruges til. Skal du bare se godt ud, eller skal den også holde dig varm?

Den, der ikke skal lukkes, fordi du er for cool

Du har sikkert en sommer- eller efterårsagtig jakke gemt i klædeskabet derhjemme. En jakke, du ikke nænner at smide ud. Den kan ikke lukkes fortil. Eller det kan den godt rent funktionelt, men det ser ikke særligt cool ud. Så du gør det aldrig. Denne type jakke er til den stilsikre type, der altid sætter fashion foran komfort. Går du tilmed op i bæredygtighed og genbrug, kan du passende anvende den gamle jakke år efter år. Patina er et tegn på coolness. Trænger den til reparation, er det om at hoppe forbi den nærmeste skrædder og få det udbedret. Det kan gøres relativt billigt.

Har du udset dig en vinterjakke til den sæson, vi så småt er ved at bevæge os ind i, er det vist på tide at svinge betalingskortet, før det for alvor bliver bidende koldt.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere