Universitetstøj
Karriere Livsstil Tøj & mode

Bliv klædt på til universitetet

Naturligvis er der ikke en ”dresscode” som sådan på universiteterne i Danmark, men alligevel er der en indforstået tendens til, at man klæder dig pænt og præsentabelt. Denne holdning vil være noget, du bliver mødt med på selve universitetet, men det vil ligeledes være en fordel for dig selv, da det medvirker til, at du fremstår mere professionel og ambitiøs i dit kommende studiejob, der nu med alt sandsynlighed vil være en kommerciel virksomhed og ikke den lokale kro i hjembyen.
Har du lidt svært ved det med påklædningen, og kan du ikke helt gennemskue universitetets kodeks, når det kommer til mode, kan du læse med her, hvor du får nogle skudsikre råd, der vil gøre dig klar og klædt på til din tilværelse som universitetsstuderende.

Skoene danner grundlaget

Det første punkt, du skal være opmærksom på, er dine sko. Det går ikke, at du møder op i et par halvslidte og ødelagte sko på førstedagen – eller på noget tidspunkt for den sags skyld. For det første er det vigtigt, at dine sko passer til såvel resten af dit tøj som dit image. Det går altså ikke, at du kommer i laksko, hvis resten af din stil ikke matcher dette. Ligeledes kan det også være i overkanten og faktisk betyde, at du bliver overdressed. Derfor kan du med fordel rette blikket mod sneakers, hvor du hos eksempelvis en virksomhed som ET AL både kan finde de klassiske sneakers og mere formelle sneakers, der passer til lidt finere tøj. Et Als sko er kendetegnet ved, at de altid er håndlavede, hvorfor designet og komforten altid vil være helt i top. Uanset hvad du vælger at gå med, er det imidlertid vigtigt, at dine sko har det rigtige mærke, den rette stil og at de matcher med dine bukser og dit overtøj.
Du kan enten bygge din stil op omkring dine sko eller vælge at gå på jagt efter sko, der passer til overtøjet. Et godt råd er at tjekke de store brands’ sociale medier efter, når du har fundet den rette sko, da du på den måde ofte vil se, hvilken stil disse sko går godt med.

Chinos er det nye sort

Moden ændrer sig konstant, og specielt på buksefronten er der ofte udskiftning i forhold til, hvad der er in. På drengesiden er det blevet utrolig populært at gå i chinos. Denne buks har et casual udseende, men samtidig ser de professionelle ud, og de går godt til det finere tøj, som kan være et krav på nogle studiejobs, hvor skjorte, slips og måske endda en blazer er dresscoden. Dog er det langt fra den eneste sammensætning, du kan overveje, når du om morgenen vælger at hoppe i dine chinos. De kan sagtens bruges på en mere casual måde, og den simple, men også meget moderne tendens, er, at du lige folder dine bukseben en gang eller to op, så dine ankler kommer til syne. Det er en utrolig lille ændring, men det er kort sagt noget, der kan give dig et helt andet afslappet udtryk, og med det simple tiltag er du pludselig blevet en del af storbystilen, hvor netop dette er populært som aldrig før.

Pullover til det formelle udtryk

Er du til den mere formelle og konservative stil, vil det ikke komme bag på nogen, hvis du er tilhænger af en pullover, hvor du under har en skjorte, der kommer til syne ved kraven. Dette er således heller ikke noget dårligt valg, når du sætter dine ben på universitetet eller hos din arbejdsgiver. Du kommer nemlig til at fremstå struktureret, professionel og ambitiøs, da det bliver tydeligt for enhver, at du tager dig tid til din påklædning. Vær dog opmærksom på, at du skal tilpasse resten af din stil til denne mere kontrollerede og formelle tilgang, som i mange tilfælde vil være spot on. Selvfølgelig skal du revurdere dit valg i sommermånederne, hvor det kan blive varmt med flere lag, men i resten af de kolde, danske årstider er en pullover et sikkert hit, som nok skal gøre dig stor gavn og give dig opmærksomhed på gangene, der hvor du befinder dig.

Hold den formelle skjorte casual

Skjorten er ofte forbundet med formel stil, men sådan behøver det slet ikke at være. Skjorten bliver i højere grad brugt til at fuldende en casual stil, som stadig bærer præg af, at man er utroligt welldressed. Skjorten bliver brugt på mange måder, men skal udtrykket være casual, kan du med fordel smøge dine ærmer op, så du kan flashe dit ur med læderrem – en accessorie, der er et must, når det skal være lidt mere afslappet uden at gå på kompromis med det stilede udtryk. En anden ting, du kan gøre, er at knappe skjorten op og så ellers have en hvid T-shirt på under, hvilket er specielt populært i sommerperioden, når arealerne udenfor bliver fyldt op på universitetet.
At blive klædt på til universitet er ikke lige til, men du behøver ikke nødvendigvis blot troppe op i en t-shirt. Hold dig til de ovenstående råd og hop med på vognen; klæd dig i det, der passer bedst til dig og din personlighed. Uanset om det er den formelle eller mere casual stil, vil begge dele klæde dig, når du begiver dig rundt på universitets arealer.