re-upholstery
Tips

DIY-guides: Sådan shiner du dit hjem op med kant og personlighed

Vil du gerne shine dit hjem op og give det mere kant og personlighed? Så er der hjælp at hente lige her! Læs med og få konkrete tips til, hvordan du nemt kan pifte dit hjem op.

Ompolstring af stole

En måde, hvorpå du nemt kan shine dit hjem op, er ved møbelpolstring, og dette behøver altså ikke at være særlig svært. Sværhedsgraden afhænger selvfølgelig af, hvad det er, du vil ompolstre, men hvis det blot er eksempelvis en almindelig spisebordsstol, du ønsker at pifte op, så er det forholdsvist nemt.

Det skal du bruge:

  1. En stol du vil ompolstre
  2. nyt skum og vat (dette kommer an på hvilken stand det, som allerede sidder på stolen, er i)
  3. kontaktlim
  4. Møbelstof
  5. En hæftepistol og klammer
  6. En tang og en skruetrækker

TM-Materialer.dk finder du et stort udvalg af alle de materialer, du skal bruge til møbelpolstring.

Sådan gør du:

  1. Start med at tage sædet af stolen, og brug en skruetrækker og en tang til at lirke de gamle søm op. Pil derefter den gamle polstring af, hvilket er en god idé at gøre udenfor, da dette kan støve meget.
  2. Hvis skummet på stolen er i dårlig stand, så skift det ud. Brug kontaktlim til at lime det nye skum på, og sørg for at det sidder stramt, så du undgår, at der kommer buler i sædet. For at mindske eventuelle buler kan du lægge vat henover skummet for at sikre dig, at sædet er blødt og behageligt.
  3. Hæft det nye stof fast hele vejen rundt på sædet. Vær opmærksom på, at stoffet er strammet godt til, og vend sædet ofte, så du sikrer dig, at det også ser godt ud på sædets synlige side.
  4. Slut af med at klippe resterne rundt om sædet af, og sæt det tilbage på stolen. Voila – så har du en stol, der fremstår som ny!

Ved møbelpolstring har du altså mulighed for helt selv at vælge, hvordan dine møbler skal se ud, og på den måde har du mulighed for at give dit hjem personlighed og kant. Ved eksempelvis at vælge et farverigt og sjovt mønster til dit stolesæde, kan du give rummet et helt nyt indtryk. Desuden er der også penge at spare, hvis du selv udfører møbelpolstring. Det er altså bare med at komme i gang!

Giv dine møbler en klat maling

Hvis ikke du føler det store overskud til at begive dig ud i lidt større projekter, så kan du også sagtens pifte dit hjem op ved at give dine møbler en omgang maling. Synes du eksempelvis, at din stue mangler et frisk pust, så mal dit sofabord eller din skænk, og det vil give stuen et helt nyt udtryk. Er du rigtig modig, kan du vælge at male et enkelt møbel i en sjov farve, hvilket virkelig giver personlighed og kant til rummet. Mulighederne er altså mange, og det er bare med at komme i gang med små malerprojekter. Og husk – selvom projekterne er små, så kan det have en kæmpestor betydning for rummets udtryk!

Lav din egen personlige billedvæg

Det er stensikkert ikke gået din næse forbi, at det i 2017 har været superpopulært at hænge alverdens forskellige små billeder op omkring hinanden på væggen, så de danner en billedvæg. I stedet for at gå ud og bruge penge på at købe disse billeder, kan du faktisk selv finde dine yndlingsmotiver på nettet og printe disse ud for derefter at sætte dem i passende rammer. På den måde kan du gøre din billedvæg helt unik og personlig, så den passer lige præcis til dig og dit hjem. Vælg eksempelvis billeder med dine yndlingscitater, yndlingsdyr eller farver, som gør dig glad. Det eneste, du skal bruge, er en printer og nogle rammer, som passer i størrelsen, og så giver resten næsten sig selv. Det er så let, at der ingen undskyldning er for ikke at komme i gang!

Skriv kommentar

Klik for at kommentere