Hudpleje
Sundhed Tips

Få smuk hud ganske enkelt

God pleje og lækker hud er en vigtig del af et sundt udseende. Skønhedsverdenen er dog en jungle at finde rundt i med en masse forskellige produkter og idéer om, hvad der er godt for din hud. Det vigtigste at huske på er, at en sund livsstil afspejler sig i huden og med få produkter og en god rutine, kan du få en lækker og sund hud. Læs med her og bliv inspireret til, hvordan du bedst passer på din hud.

Den rette ansigtspleje

Der findes et væld af produkter, når det kommer til ansigtspleje. Det er derfor vigtigt, at du finder de hudplejeprodukter, som egner sig bedst til din hud. Man skelner typisk mellem tør hud, sart hud og fedtet hud. Hvis du ikke selv ved, hvilken hudtype du har, kan du spørge en kosmetolog til råds. Grunden til, at det er så vigtigt at finde de rette produkter er, at du ellers kan ødelægge din hud. Hvis en person med fedtet hud eksempelvis bruger en fed creme – som passer til personer med tør hud – vil denne blot få endnu mere fedtet hud. På samme måde skal personen med sart hud også være opmærksom på ikke at bruge produkter med parfume og parabener, fordi huden måske så vil slå ud.

Lav en rutine

Når du har fundet ud af, hvilke produkter der er bedst for din hud, kan du lave en plejerutine. Måske du vil rense hud hver aften eller både morgen og aften. Det er helt op til dig, men her er et par tips til, hvordan du bedst passer på din hud. Noget helt essentielt til hudplejerutinen er en ansigtsrens. Du kan rense hud om morgenen for, at din makeup holder bedst muligt, og igen om aftenen for at få skidt og makeuprester fjernet, så huden kan genopbygges over natten. En gang i ugen kan du supplere ansigtsrensen med en scrub, der mindsker porer og fjerner døde hudceller, så din huds glød for alvor kommer frem. Efter ansigtsrens og scrub er det vigtigt, at du bruger en god ansigtscreme. Du kan både investere i en dagcreme og en natcreme, men hvis du kun ønsker én, så er dagcremen klart den vigtigste. Disse tre ting er alt, du behøver for en god plejerutine, men du kan supplere op med masker, serummer og øjencreme. Hvis du skal ud og købe nye produkter, kan du se efter Biotherm, der bruger termisk plankton for at give de bedste resultater. Du kan finde gode produkter fra Biotherm til din rutine her og blive inspireret til, hvilke produkter du skal have stående i badeværelsesskabet.

Flot hud kommer indefra

Selvom man anskaffer sig en masse gode produkter, er det vigtigt, at man også tænker over, hvordan man lever. Dårlig mad og travle dage kan nemlig snildt ses på vores hud. Hvis man spiser meget fed mad og ryger, gør man eksempelvis intet godt for huden. Denne type mad indeholder nemlig nogle stoffer, der får din hud til at slå ud. Der er derimod lavet studier, der viser, at mørk chokolade indeholder gavnlige stoffer for din hud. En del hudplejeprodukter indeholder også kakao, så der er altså noget om snakken. Men det er selvfølgelig en dejligt med en undskyldning for at nyde et stykke chokolade i ny og næ. Til gengæld er frugt og grønt og rigelige mængder vand vejen til smuk hud. Antioxidanterne i frugten nedsætter ældningsprocessen, så din hud vil syne yngre. Desuden er stress også en faktor til dårlig hud, så en generel regel for hudpleje er, at når du har det godt, så har din hud også. Det smitter altså af på din hud, hvordan du har det.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere