Parforhold

Find det perfekte festlokale til dit bryllup

Når man planlægger et bryllup, så er der uden tvivl meget, man skal se til. Man skal både tage stilling til vielsen, bryllupsfesten, bryllupskjolen, maden, blomsterne og meget mere. Derfor kan det virke uoverskueligt at arrangere et bryllup. Men hvis I starter bryllupsplanlægningen i god tid og løser én problemstilling ad gangen, så bliver brylluppet oftest en succes. En af de store problemstillinger, der opstår i forbindelse med brylluppet, er festlokaler. Derfor har vi lavet en kort guide, der hjælper dig med at finde det perfekte festlokale til bryllupsfesten.

Inden I laver en gæsteliste

Inden dig og din fremtidige ægtefælle laver en gæsteliste, skal I tage stilling til, hvilken stemning festen skal have. Kæmpe bryllupsfester, hvor der er masser af gæster, har nemlig en helt anden stemning end mindre og mere intime bryllupsfester. Hvis man holder en stor bryllupsfest, så er der flere af gæsterne, som ikke har et tæt forhold. Herudover bliver man oftest nødt til at leje lokaler, hvis man inviterer mange gæster. Begge dele kan være medvirkende til, at festen bliver mere formel og mindre intim. Dette er ikke en dårlig ting, og store bryllupsfester kan være en vidunderlig måde at starte sit ægteskab. Hvis I inviterer færre gæster, så bliver stemningen oftest mindre formel og mere intim, da man kan holde festen hjemme hos sig selv, og gæsterne har et tættere kendskab til hinanden.

Hvad med økonomien?

I skal også tage stilling til det økonomiske aspekt af brylluppet. Selvom brylluppet er en stor dag i ens liv, så er det ikke nødvendigvis en god idé at starte sit ægteskab med en kæmpe gæld.  Derfor skal I lægge et budget, så I ved, hvad I har råd til. Med et budget har I også nemmere ved at fastsætte en dato for brylluppet. Hvis I ikke har mulighed for at spare nok penge sammen inden bryllupsdatoen, så bør I vælge en senere bryllupsdato. Herudover er det også nemmere at tage stilling til, hvor mange gæster man ønsker at invitere med et budget. Det er oftest billigere at invitere færre gæster, da festen kan holdes derhjemme, og der skal købes mindre mad og drikke.

Lokaliteten for bryllupslokalet

Et vigtigt aspekt, som mange ikke overvejer grundigt nok, er lokaliteten for bryllupslokalet. Selvom det er utrolig romantisk at holde en fest på landet, så skal man huske, at det kan være temmelig besværligt. Skal gæsterne selv sørge for transport? Hvis dette er tilfældet, så skal der være klare vejvisninger til stedet. Herudover skal man også huske, at det kan være besværligt for gæsterne at komme hjem. Dette er specielt tilfældet, hvis man holder en bryllupsfest, hvor der serveres masser af alkohol. I sådanne tilfælde skal gæsterne have mulighed for at kunne bestille en taxa.

Hvad skal være med i prisen?

Når I leder efter et lokale til bryllupsfesten, så overvej, hvad I vil have med i prisen. Hvis I ikke ønsker at lave mad, kan I finde et sted, hvor der både bliver lavet og serveret mad. Dette kan dog blive en dyr fornøjelse, og derfor skal I tage stilling til, hvad der er vigtigst for jer. Ønsker I at have mad med i prisen? Hvis dette er tilfældet, så bliver I måske nødt til at invitere færre gæster. Ellers kan I også leje et selskabslokale og selv lave maden. I kan blandt andet finde selskabslokaler her.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere