Halloween
Tips

Hold årets uhyggeligste fest

Halloween er en tradition, der er kommet for at blive, og traditionen sættes lig en masse uhygge og udklædning. Halloween er dog også en fest, så hvis du har mod på at lægge hus til årets uhyggeligste fest, kan du læse med her og blive inspireret til en hårrejsende aften.

Gør parcelhuset til et gruopvækkende spøgelseshus

Hvis du kører temaet fuldt ud, er det ikke kun dig, der har brug for Halloween-udklædning – det har dit hus også. Uden for huset kan du placere de klassiske udhulede græskar, der både kan sprede uhygge, men som oftest også er ret søde. Hvis dine børn skal deltage i festen, er udhuling af græskar en af de forberedelser, som de med glæde vil deltage i. Sæt stemningen indenfor ved at lave store edderkoppespind af snor, du hænger på kryds og tværs eller lav blomsterdekorationer af visne blomster, sorte blomster og tjørn. Alt, hvad der er sort, går an til Halloween, så udsmykningen kan sagtens kun bestå af sorte balloner og sorte stearinlys – bare drop de elektriske lys, så festen holdes i de flakkende flammer fra levende lys.

Uhyggelig udklædning til alle

Når dit hus er udsmykket, er det nu din tur til at hoppe i et hårrejsende kostume. Halloween er lig uhyggelig udklædning, og som vært er du selvfølgelig nødt til at gå forrest med udklædningen. Hvis du vil sikre dig, at dine gæster også er udklædte, kan du med fordel sende invitationerne ud i god tid, så alle har tid til at købe eller lave deres eget kostume. Hos Funstore kan du finde Halloween-udklædning til både voksne og børn, og det ene kostume er mere uhyggeligt end det andet. Selvom det er Halloween kan du sagtens lave et tema – kom som en karakter fra en gyserfilm eller fiktive personligheder som Frankenstein. Kun fantasien sætter grænser, men et kostume er i hvert fald et must til en fest som denne.

Drik blod som en sand Dracula

Uhyggen kan også afspejles i menuen. Med en god idé og lidt fingersnilde kan du forvandle de fleste madvarer til skræmmende madretter. Til voksenfesten bliver vodka, tranebærsaft og hindbærlikør til en blodig cocktail, og hvis du udhuler en radise, som du har skrællet, så der kun er tynde striber skræl, der ligner blodårer og skubber en fyldt oliven deri, har du pludselig et øjeæble til dit Martini. Til børnene kan du putte en klat hindbærmarmelade i bunden af deres glas med appelsinjuice, så det ligner størknet blod eller selv sætte labels på nogle flasker, så du helt selv bestemmer, hvilke frygtindgydende drikke, dine gæster skal indtage.

Nervepirrende lege

Til enhver god fest hører der sig gode selskabslege. Hvis ikke I nåede at udskære græskar før festen, kan du lave det til en konkurrence om, hvem af gæsterne der kan lave det sjoveste eller mest uhyggelige græskar. Endnu en aktivitet for både børn og voksne er en skattejagt om aftenen eller natten, hvor man må trodse sin frygt for mørket og bevæge sig udenfor. Du kan lave poster, hvor der skal quizzes eller findes små ting i ulækre kasser med eksempelvis spaghetti – som skal forestille indvolde. Hvis I ikke vil udenfor, kan I sidde i en rundkreds og fortælle gyserhistorier eller lave en lang historie, hvor man fortsætter på hinandens. Når børnene er lagt i seng, kan I starte et videomaraton med gyserfilm, hvis I har nerver til det. Det vil være en afslappende – om end nervepirrende – afslutning på en sjov og uhyggelig Halloween-fest.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere