haarpleje
Livsstil

Optimal pleje til håret med disse 3 råd

Der er mange gode grunde til, hvorfor det er vigtigt at passe godt på sit hår. Et velplejet hår er nemlig en af hovedingredienserne til et flot og velplejet ydre. Og hvorfor er det så vigtigt at have et flot og velplejet ydre? Ja, det er det særligt i mødet med nye mennesker. Ofte får man kun få sekunder til at gøre et godt førstehåndsindtryk. Det er nemlig udseende og fremtoning mennesket intuitivt lægger mærke til først, hvis man spørger eksperterne – så hvorfor ikke gøre det optimale for at pleje dit ydre?

I dette indlæg får du nogle tips og tricks til, hvordan du plejer dit hår.

Vælg hårprodukter med omhug

Inden du skal i gang med at pleje dit hår, er det først og fremmest vigtigt, at du ikke begår den fejl, som rigtig mange mennesker desværre gør. Der er nemlig rigtig mange, der ikke formår at vælge de rette produkter til pleje af deres hår. Dette kan desværre få konsekvenser for resultatet. Der findes nemlig et væld af forskellige hårprodukter til forskellige hårtyper. For at pleje dit hår optimalt er det derfor vigtigt, at du bruger de rigtige produkter, der passer til din hårtype. Det handler altså om at vælge produkter med en vis omhu. Og hvordan gør man så det?

Inden du drøner ud i butikkerne eller klikker en masse hårprodukter hjem fra en webshop, er det vigtigt, at du får styr på din hårtype, og hvilken pleje dit hår har brug for. Du kan derfor overveje, hvad det er for et resultat, du ønsker. Har du eksempelvis fået farvet dit hår forholdsvis lyst – dog med et ønske om en mere kølig tone – kan det eksempelvis være gavnligt at bruge en silver shampoo til formålet. Har du derimod trist og tørt hår, kan det være fordelagtigt at anskaffe dig en rigtig god hårkur, der virker mod tørt og slidt hår. Det nytter derfor ikke at anskaffe en hvilken som helst shampoo eller hårkur. Der findes nemlig shampoo’er og hårkure til mange forskellige hårtyper. Pointen er tydelig; du bør vælge de hårprodukter, der passer til dine behov og ønsker. Husk derfor altid at læse grundigt om produktets virkning, inden du køber det.

Pleje og anvendelse

Når du skal i gang med at pleje dit hår efter at have købt de helt rigtige hårprodukter, er der nogle simple tricks, der kan være nyttige at følge. Først og fremmest er det altid en god ide at læse anvendelsesbeskrivelsen på det produkt, du skal til at bruge. I anvendelsesbeskrivelsen vil der som oftest stå, hvordan du bruger produktet. Der er nemlig ikke én anvendelsesmetode, der gælder for samtlige hårprodukter. Læs derfor altid anvendelsesbeskrivelsen, inden du går i gang. Nogle hårprodukter såsom shampoo, conditioner, farve og hårkur kræver nemlig, at du skyller produktet ud af dit hår, efter det har siddet i den tid, der står skrevet på produktet. Andre hårprodukter såsom hårolie, tørshampoo og stylingsprodukter skal blive siddende i håret. Læs derfor altid om produktet, inden du bruger det, så du er sikker på at bruge det korrekt.

 

 

Skriv kommentar

Klik for at kommentere