Sådan finder du alternativt boligtilbehør
Sådan finder du alternativt boligtilbehør
Forside Tøj & mode

Sådan gør du dit hjem mere personligt

Den nuværende skandinaviske og danske form for boligindretning er ikke til at tage fejl af. Lyst, gerne træelementer og nips og brugskunst fra diverse butikker i gågaden eller på Strøget. De foretrukne brands er mange; Kähler, Lyngby, Kaj Bojesen og så videre, og de fleste af os har enten den eller anden ting til at stå i hjemmet. Vil du gerne sætte prikken over i’et og forvandle din bolig til et hjem? Så læs med her, og find inspiration til steder, du måske kan finde de ting, der fuldender værket  🙂

Er det efterhånden på tide, at du bringer noget af din personlighed ind i hjemmet frem for at have de samme vaser, planter og stole som alle andre, er det heldigvis ikke nogen uoverkommelig opgave. Det kræver dog en smule tid, en lille portion ihærdighed og vedholdende indsats.

Er du i tvivl om, hvor du skal starte, hvis du gerne vil bringe lidt personlighed og historie ind i dit hjem, så kommer her et par forslag til, hvordan du kan føre projektet ud i livet.

Loppemarkedet

Loppemarkederne har sjældent været så populære, som de er i dag. Med den øgede forståelse for, hvor vigtigt det er med et personligt hjem, samt et hav af programmer i fjernsynet, hvor folk går på jagt efter guld på de mange markeder, så er de folkekære danske loppemarkeder igen blevet hvermandseje. Man får nemt en halv søndag til at gå sådan et sted, hvis markedet er et af de større, og der er da også masser af borde og boder at gå efter i sømmene i alle dele af landet. Du kan finde en oversigt over kommende loppemarkeder i nærheden af dig på denne side.

Når du er på loppemarkedet, bør du følge både hjertet og hjernen. Først og fremmest er det vigtigt at have dannet sig et overblik over, hvad du i virkeligheden mangler. Går du efter fire stole, noget til reolen eller måske efter et nyt, flot bord? Dernæst bør du følge hjertet. Hvis du virkelig falder for en genstand, så bør du ikke tøve med at slå til. Prut lidt om prisen, og hiv den hjem. Ellers bliver den solgt til en anden. Læs her, hvordan du prutter om prisen og kommer hjem med billige, smarte items. 😉

Tjek hos dine (bedste)forældre

Din mor og far – eller bedstemor og bedstefar – bor med stor sandsynlighed det samme sted, som de gjorde for mange år siden. Er dette tilfældet, betyder det også, at de sandsynligvis har masser af – undskyld sproget – “skrammel” og gamle sager på loftet, som kunne trænge til et nyt liv. De har måske været i tvivl om, hvorvidt nogle af tingene skulle gemmes eller smides væk? Noget af det, som de har valgt at opbevare, var helt sikkert for godt til at skille sig af med og kræver i virkeligheden bare nyt liv og lidt kærlighed.

Med andre ord kan der gemme sig guld på loftet eller i kælderen hos mor og far. Finder ud noget her, kan det være med til at skabe lidt historie samt en smule substans og kant i dit hjem – ikke blot for syns skyld, men også for din egen skyld. Det er desuden en smuk tanke at have noget stående, som dine forældre også har ejet.

Rejser du?

Hvis du elsker at rejse, eller har været af sted, kan det skabe lidt liv at finde noget smukt, eksotisk og unikt, når du befinder dig verdens fjerneste afkroge – eller ja, bare på Mallorca. Der er intet flottere end lidt sydamerikansk kultur på væggene eller måske nogle asiatiske spiseskåle i køkkenskabene. Hav derfor dit hjem i overvejelser, hvis du er afsted på rejse.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere