Tænder
Sundhed

Sådan holder du dine tænder flotte, hvide og sunde

Et smil kan sige mere end tusind ord, og intet bør holde dig fra at gøre det. Det at smile kan faktisk gøre dig både gladere og mere selvsikker, men nogen tør ikke, med mindre de har et sæt perfekte, hvide tænder. Mange associerer nemlig gule tænder med dårlig tandhygiejne og -pleje, men heldigvis kan der gøres noget ved det. Læs denne guide, og bliv klogere på, hvordan du kan få hvide og flotte tænder, og hvordan du beskytter dem fra at blive plettede.

Fødevarer

Mange fødevarer kan give plettede eller gule tænder. Både kaffe, te, syrlige frugter, vin, sodavand og også slik kan give misfarvninger på tænderne, men på samme tid kan det være svært at skære disse fødevarer helt ud af diæten.

Forsøg derfor i stedet at nippe til drikkevarerne, og fokuser på at føre det direkte ned i halsen, så det ikke kommer i kontakt med flere tænder. Undgå også at skylle munden for meget med for eksempel din kaffe eller dit glas vin, da det kan gøre tænderne mere modtagelige over for farve. Spis også de syrlige fødevarer hurtigt, så syren ikke får lov til at sætte sig i tænderne.

Endvidere kan tobak farve tænderne, hvorfor den nemmeste løsning vil være at stoppe med at ryge. Er du ikke klar til at kvitte smøgen endnu, kan du alternativt få jævnlig behandling hos tandlægen for at modvirke, at dine tænderne bliver gule.

Besøg din tandlæge

Et oplagt sted at få hvide tænder både hurtigt og effektivt er at gå til tandlægen. Hos tandlægen kan du få en tandrensning eller -blegning, der fjerner den gule misfarvning fra dine tænder.

Hvis du lider af tandlægeskræk, så er der hjælp at hente. Du kan nemlig komme til tandlægen på Vesterbro, og få dine tænder bleget eller renset under trygge og professionelle rammer. Teamet er uddannet i at tage hånd om patienter med tandlægeskræk. Klik her for at bestille en tid, og få hvidere tænder.

Børst dine tænder

Selvom man bør børste sine tænder hyppigt, betyder det ikke, at man skal børste løs alle døgnets timer. Faktisk kan emaljen på dine tænder blive slidt ned, hvis du børster dem for hårdt og for tit. Sørg derfor at børste hver tand forsigtigt men grundigt med cirkulære bevægelser, og undgå gerne at skylle munden efter tandbørstningen, så tandpastaens fluor kan få lov til at virke og styrke tændernes emalje. Du kan også vælge at bruge blegende tandpasta, som kan gøre dine tænder mere hvide. Det kræver dog i de fleste tilfælde, at du børster tænder med den samme tandpasta over længere tid, før du kan se en tydelig effekt.

Det anbefales, at man børster sine tænder 2-3 gange om dagen, gerne om morgenen og om aftenen, i ca. 2 minutter. På den måde bliver dine tænder børstet flere gange i løbet af dagen, og du bygger en nem rutine op. Samtidig sikrer det dig en god og sund mundhygiejne, som dine tænder vil takke dig for.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere