Tips

Sådan ved du, om du er klar til at få en hund

Møder du ofte en hund på gaden og tænker ”sådan én skal jeg have en dag”? Så bør du læse med her forinden og overveje, om du virkelig også er klar til at anskaffe dig det firbenede kæledyr. Hunde er søde og sjove, men de kræver ofte mere arbejde, end de fleste tror. Derfor er det vigtigt, at du forinden kender til alt, hvad der er at vide omkring det at få en hund, så du ikke bliver overrasket, når du står og har det fulde ansvar for en hund. Du får her fire spørgsmål, som du bør stille dig selv, inden du giver efter for den pelsede fristelse og anskaffer dig en hund.

Er du klar til at droppe festen?

Anskaffer du dig en hund, kan du godt vinke farvel til byture, firmafester eller sene familiearrangementer. Afhængig af racen bør en hund ikke være alene hjemme i mere end otte timer om dagen. Der er derfor ikke noget, der hedder ”bare lige en time mere” til festen eller på arbejdspladsen, da du har én, der regner med, at du kommer hjem. Du kan selvfølgelig være heldig at have naboer, venner eller familie, som til tider kan passe din hund, men dette kan du ikke altid regne med. Derfor skal du være forberedt på, at din hund altid kommer i første række.

Er der plads til en hund i din økonomi?

Det koster ikke blot penge at anskaffe en hund; efterfølgende skal du også være opmærksom på, hvor dyr i drift en hund i virkeligheden er. Det er forskelligt, hvor mange penge du ønsker at bruge på din hund, og en hund behøver naturligvis ikke at leve i ren luksus. Du skal dog have råd til mad og uforudsete dyrlægebesøg. Dyrlæger er dyre, og du vil blive overrasket over, hvad medicin, sygeforsikring eller loppekur kan koste. Lever du på SU, bør du derfor muligvis overveje, om der nu også er råd til en hund i din økonomi, og om du ellers er klar til at give afkald på andre ting for at have råd til en hund.

Er du klar til at rydde op efter og holde øje med din hund?

En hund er på mange måder ligesom en baby, og den er derfor ikke altid selv herre over, hvad den foretager sig. Med en hund følger derfor også et ansvar for at rydde op efter den, hvilket både gælder på gaden, i skoven og hjemme hos dig selv. En hund vil sommetider blive beskidt eller fælde i huset, og du får derfor også til opgave at gøre rent efter den. Derudover bliver det dit job hele tiden at holde øje med din hund, så den ikke løber væk eller kommer galt afsted. SecurePet kan hjælpe dig med denne opgave med en smart GPS til hunde. Læs mere på deres hjemmeside.

Er du klar til de mange gåture året rundt?

En hund kræver stimulans og motion flere gange dagligt og hele året rundt. Inden du anskaffer dig en hund, bør du derfor også spørge dig selv, om du er klar til at stå op før solen en vintermorgen for at lufte din hund og samtidig gøre det igen, når du kommer udmattet hjem fra skole eller arbejde. En hund kræver motion og stimulans, hvad end du bor på landet eller i byen, og det er derfor vigtigt, at du har tid og overskud til at gå med hunden, så tit det kræves.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere